(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
karamelový kmen s burizony
Potřebné ingredience
3/4 sáčku bílých burizonů,1/2másla(někdo dává celé),3 balíčky karamelek,2lžíce kakaa,
Postup přípravy
Nad parou rospustíme celé máslo a vhodíme všechny karamelky,kakao.Mícháme až se vše spojí.Trvá to asi 20minut.Pak vsypeme burizony,promícháme a vyplcneme na papír nebo alobal a vytvarujeme kmen.Je dobré papír vymazat máslem.Jde to pak líp odloupnout.Dáme do chladna a pak jen nakrájíme.Tohle je favorit našich dětiček.Budu dělat ze 3 dávek.Ještě mám v receptech kuličky z tohoto receptu.Je to opravdu rychlé,není na tom co skazit.
ROZTÁPÍ SE KARAMELKY S MÁSLEM A KAKAEM
DO HLADKÉ SMĚSI JSEM PŘIDALA BURIZONY A PROMÍCHALA
DÍL JSEM DALA DO ALOBALU A ZBYTEK DO HŘBETU(BEZ VYMAZÁVÁNÍ) JDE TO HEZKY VYKLOPIT.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenicka202
(upraveno)
29. 11. 2021, 18:16
Já ho taky dělávám ale bez mandlí přidávám tam kakao a karamelky toffo nepoužívám dávám polské krowky a vždy se mi to povedlo. Doma ho milujeme ❤
1702Beruska
(upraveno)
11. 2. 2013, 20:21
Tak mě se to teda vůbec nepovedlo. No já jsem na to vaření fakt talent. Nevím ale co jsem udělala špatně. Rozpustila jsem celé málo, dala jsem tam tři balíčky karamelů (albert Quality) a pořád se mi to nespojovalo, i když ty karamelky byly už rozpuštěné. Pořád tam plavalo hodně másla, tak jsem to riskla a dala jsem tam ty burizony. Neztvrdlo to skoro vůbec. Jen nahoře ztvrdlo máslo a dosle je mazlavý karamel. Holky jde to ještě zpravit, nebo to mám rovnou všechno vyhodit.
lenicka202
(upraveno)
29. 11. 2021, 18:18
@1702Beruska
Paní Lenkou celé maslo nedávejte dejte 1/2 másla a 300 g karamelek dávám krowky a 1 lžíci kakaa všechno míchám dohromady a pak až je hmota hotová dám jedny 80 g burizony
Hyzule
(upraveno)
13. 2. 2013, 19:35
@1702Beruska
Paní Lenko asi jste neměla kvalitní karamelky.Já kupuji jen Toffe.Měla jste zkusit klasický karamel rozpustit cukr na karamel a spojit.Už asi radím pozdě.Je mi to líto,že se recept nepovedl
gaha
(upraveno)
16. 12. 2010, 11:19
tak mám taky hotovo... je to rychlé a moc chutné Já dala půl másla a karamelky do mikrovlnky...za pár sekund bylo rozpuštěno / nad párou se mi po půl hodině nic extra nedělo. Jen se mi neustále odděloval tuk od hmoty... no nicméně jsem k tomu šupla burizony a rukou zpracovala... a vyšlo to. Pokud jsem porcovala rovnou z lednice...lámala jsem nože....musí se nechat chvíli při pokoj.teplotě, ale jinak supeeeeer
Hyzule
(upraveno)
16. 12. 2010, 17:51
@gaha
Ano Gábi,musí se to míchat nad tou párou dokud se to nespojí.Mě to trvá 20minut a pak to promíchám s těma burizonama.A porcovat nejlépe povolené z lednice.A jsem ráda,že se burizoňák poved
Janca333
(upraveno)
11. 12. 2010, 21:13
Taky se chystám dělat jinak nejlepší je to prý dát do potravinářské folie, ta se z toho krásně sundá
Hyzule
(upraveno)
11. 12. 2010, 21:57
@Janca333
To máte pravdu včera jsem burizon dělala a nalepený alobal jsem sloupla dala do potr. fólie.
MagdaKyll
(upraveno)
13. 12. 2009, 9:15
No jo už to mám dva dny v chladnu a nic . Dala jsem tam něco jako ty krovky z Polska a tak nevím jestli je to tím,jiné neměli a zdály se mi stejné jako karamely. Tak ted´dumu co s tím, vyhazovat se mi to nechce
Hyzule
(upraveno)
13. 12. 2009, 11:49
@MagdaKyll
Magdi tak to bude těma karamelkama.Roztekly se a už asi nestuhnou.Zkuste to rozmíchat nad parou a dát třeba do košíčků a třeba polít čokoládou.V tom košíčku by to hezky drželo.Koukněte mám něco na ten způsob v receptech.Vyhodit určitě,ne.Pak písněte prosím jak to dopadlo.Marcela
Hyzule
(upraveno)
12. 12. 2009, 12:40
Jak je to možné?Karamelky musí stuhnout s tím máslem.Ono se vám to roztéká?Dejte to do chladna stuhnout.
MagdaKyll
(upraveno)
12. 12. 2009, 9:13
Dobrý den, mě to zase nestvrdlo, poradíte co s tím?
Hyzule
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:35
DODALA JSEM FOTKY
Sety
(upraveno)
13. 12. 2008, 7:56
dobrý den, potřebuji poradit kamarádka ho dělala a jí to tak ztrvrdlo že to nejde ani ukrojit? nevíte kde udělala chybu a co s tím? nešlo by to znovu rozpustit a přidat třeba trochu másla? nedělala to ve vodní lázni ale normálně na ohni.
Hyzule
(upraveno)
13. 12. 2008, 13:06
@Sety
No to se mi taky stalo když jsem to dávala chladit za okno.Bylo to jak kámen.Když to nechám tuhnout v místnosti nestuhne to tak moc.Ať to zkusí dát do mikrovlnky.Mělo by to povolit.Pak písněte jak to dopadlo.Marcela
petronellah
(upraveno)
12. 12. 2008, 15:48
Marcelko, kolik má být na váhu těch karamelek? Koupila jsem v Tescu 400g balení, tak nevím, kolik jich mám dát?
Lenyela
(upraveno)
13. 12. 2008, 15:55
@petronellah
Peťo dělá se to ze 3 balíčků karamelek normálního klasického balení.Ale ted nevím kolik bombony váží. Mrkněte jestli nemáte doma jiné bombony ,váhově by měli být stejně.Nejsem si jistá,ale zdá se mi že 125 g.Takže by to bylo 125x3.Ale klidně dejte co máte,na tom nic nezkazíte,když tak přisypejte více burizonu.Dělávám to léta.Ale řeknu Vám není nad karamely co bývaly dřív.Tak at se podaří.Mějte se.
Baris
(upraveno)
4. 12. 2008, 17:43
Tak Marci,dala jsem větší pulku másla,stačí opravdu jen pulka ke konci se máslo již oddělovalo, ale vyšlo to.Nedělala jsem to jako vy,ale dávala jsem to do malých kočíšku,takové hrudky jen kávová lžička.Vypadá to báječně a ještě lépe to chutná. Košíčku mám 70 ks.Jen jsem dala 1 sáček barevných burizonku a necelkou pulku sáčku bílých.Vypadá to moc pěkně.Děkuji za typ.Barbora
Hyzule
(upraveno)
4. 12. 2008, 19:28
@Baris
Baruš tak to je super že se povedlo a když mrknete ke mě do receptů,taky tam mám košíčky plněné těmato hrudkama. A s těma barevnýma to vyzkouším
Baris
(upraveno)
3. 12. 2008, 11:44
No tak já hned večer vyzkouším,tak teda dám asi 3/4 másla ne?Udělám kompromis!!!Už se tším
Hyzule
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:20
@Baris
Baru dejte pak vědět kolik jste dala toho másla a jak to dopalo Věřím že budete nadšená
Ircula
(upraveno)
2. 12. 2008, 20:38
Taky děláme, Marcelko, a fakt je to super rychlé a vynikající vánoční cukrovíčko . Moc doporučuji, u našich dětí hned druhé oblíbené po vanilkových rohlíčcích . jen myslím nedávám celé máslo, ale tak půlku
Hyzule
(upraveno)
3. 12. 2008, 9:49
@Ircula
Irenko zdravím .Máte pravdu toho másla dává někdo půl někdo celé.Ale dělávám ještě kuličky a tam mám také napsané půl másla tak to opravím.Děkuji za příspěvek.
pikolka
(upraveno)
2. 12. 2008, 20:00
já dělám kuličky-cukr na karamel,hera,sladké kondenzované mléko a dva sáčky burizonů,pak kuličky,je to bomba
Hyzule
(upraveno)
2. 12. 2008, 20:32
@pikolka
Cukr na karamel.Na sucho opražíte nebo s máslem?To neumímMám kond. mléko tak bych mohla vyzkoušet to vaše.Budu toho totiž dělat hoooodně.Tohle u nás jede
pikolka
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:24
@Hyzule
Marcelko,na sucho,jen hlídat,ať moc nezhnědne-30dkg,pak 8 dkg hery a odstavit,do toho celé kondenzované mléko,pozor pění,pokud jsou hrudky,tak na oheň a míchat do rozpuštění a pak vsypávat pomalu dva balíky burizonů,nechat trochu vychladnout a dělat kuličky nebo hrudky,je toho strašně moc,ale jsou super.Já si namáčím ruce,aby se to nelepilo
Hyzule
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:39
@pikolka
tak to je bomba.Jééžiš já se zase neuhlídám budu koštovat Já totiž miluji všechno karamelové,ořechové Dám pak vědět.
kalunka
(upraveno)
2. 12. 2008, 19:32
Marcel, díky za tento recept. Karamelová roláda, jak jí říká můj švarg, je jeho favorit. Rada mu jí k letošním vánocům udělám. Chci se zeptat, jaké dáváš karamelky? Máš nějaké oblíbené? A ještě si moc neumím představit jak rozpustit máslo nad parou. Až budeš kmen dělat, určitě nafoť, ráda juknu.
Hyzule
(upraveno)
2. 12. 2008, 19:51
@kalunka
Míšo karamelky dávám klasické.Jsou balené v modrém papíru.Obal je taky maslím modro hnědý. A jak s tím máslem?Dáš větší hrnec do něj vodu a nad to dáš menší hrnec a v tom to vlastně vaříš a mícháš.jinak by se to spálilo.Budu to dělat příští týden tak vložím fotky.